Senarai Harga Peralatan Fertigasi

Peralatan Fertigasi


Promosi Terkini

Makluman & Promosi Terkini


Tarikh : 20/10/2013
Benih Cili Kulai F1 568

Benih Cili Kulai F1 568 telah kembali. Dapatkan varieti pilihan ramai ini pada harga yang sama seperti sebelum ini.


============//===========

BIOGUARD dengan formula dipertingkatkan !!!
BIOGUARD

Kini Kawalan Serangga Organik BioGuard telah dipertingkat dari segi keberkesanannya dengan tambahan ekstrak Neem (Daun Semambu) dan telah diuji keberkesanan oleh pihak penyelidik di UPM (Universiti Putra Malaysia).

Malahan bagi memudahkan semua peringkat pengguna, samada secara kecil-kecilan mahupun pada skala kebun, maka BioGuard kini mengunakan formulasi EC (Emulsion Concentrate) dan tidak lagi menggunakan EM bagi memudahkan pengguna menggunakan apa juga sumber air (bancuhan) samada air kolam, air lombong, air perigi, air paip (pili) dan sebagainya..

Maklumat lanjut boleh dirujuk disini


Terkini ...

Model No. : HI98304
Harga : RM260.00
TEFRA : RM250.00

Benih Cili F1 Hybrid 461
Harga : RM75.00
TEFRA : RM


Benih Rock Melon GLAMOUR
Harga : RM28.00
TEFRA : RM


EC Meter HM Digital AP-2
Harga : RM120.00
TEFRA : RM


Pemikat Lalat Buah
30ml : RM9.00
TEFRA : RM8.50


Tiub Kapilari 1.2mm
200m/roll : RM65.00
TEFRA : RM62.00


Repairing Plug
Penutup Lubang Nipple/Start Joiner
10 pcs : RM1.00
TEFRA : RM0.90


Magic Cabo 118
Kalsium & Boron
1.0L : RM28.00
4.0L : RM72.00


Soy Booster - Hormon
Hormon Penggalak Tumbuhan
1.0L : RM42.00
500ml : RM25.00
100ml : RM7.00


Bio Pesticide: EM-FPE
500ml : RM13.00


B'Green Minyak Neem
4.0L : RM109.00
1.0L : RM29.00
500ml : RM19.90
100ml : RM5.90


Minyak Bawang Putih
Garlic Oil Concentrate
1.0L : RM110.00
500ml : RM60.00
250ml : RM35.00
100ml : RM17.00


Anti-Bakteria : Ridall 50
Harga : RM65.00
TEFRA : RM62.00

Pelekat Serangga
Harga : RM23.00
TEFRA : RM20.00

Model No. : HI98107
Harga : RM220.00
TEFRA : RM215.00

Buffer Solution : 12880 uS/cm
Part No. : HI70030
Harga : RM5.00
TEFRA : RM4.50


Green Patrol EC
Harga : RM78.00
TEFRA : RM76.00


B'Green Seaweed
1.0 Liter : RM29.00


Humic-K Super 1.0kg
Harga : RM27.00
TEFRA : RM25.00


Pelekat Bunga & Buah
CY-787 250ml
Harga : RM18.00


Timun F1 Hybrid 747
100gram : ~3000 biji
Harga : RM188.00
TEFRA : RM183.00


Pressure Sprayer
5.0L : RM58.00


Jaring Timun
1 ikat : RM18.00
TEFRA : RM17.00

Senarai Ringkas ...


Kursus dan Latihan Pertanian

Kursus Penanaman Cili Merah Secara Fertigasi
IQIL Agro
Tarikh : 27 Feb 2011
Lokasi : Banting, Selangor
Bayaran : RM150/=
Maklumat lanjut, klik disini
*********************************
Kursus Fertigasi Tanaman Cili
Nia Agrotech
Tarikh : 19 Feb 2011
Lokasi : Sungai Buloh, Selangor
Bayaran : RM200/=
Maklumat lanjut, klik disini
Pengunjung digalakkan menggunakan browser Mozilla Firefox untuk paparan yang lebih baik dan menghindarkan daripada adsense yang tidak diperlukan.

PROMOSI
Peralatan Penyukat
1-5hb. Mei 2013
Sila klik disini

Team Fertigasi Romatech Agro

Team Fertigasi Romatech Agro (TEFRA) telah dilancarkan oleh Dr Ahmad Zamzam B Mohamed (Mantan Timbalan Ketua Pengarah MARDI) pada Sabtu 19/12/2009 di Pusat Jualan Puchong. Rebutlah peluang untuk menjadi ahli TEFRA. Banyak keistimewaan menanti anda. Hubungi kami atau e-mail atau muaturun borang Keahlian TEFRA disini

Kenali Supplement yang diperlukan oleh tanaman anda


Konsep asas Kawalan Serangga dan Perosak tanaman adalah berkenaan dengan pengawalan dan pencegahan pada peringkat awal lagi iaitu sebelum serangga dan perosak menyerang tanaman. Walaupun pada hakikatnya adalah sukar untuk memastikan tanaman bebas dari serangga dan perosak yang menyebabkan penyakit, namun terdapat pelbagai kaedah dan panduan yang boleh digunakan terhadap program kawalan serangga dan perosak untuk mengoptimumkan pengeluaran hasil tanaman.

Promosi Set Mini 20 Pokok Cili Fertigasi RA-SM20


Kemaskini : 1hb. November 2016. Romatech Agro kini menawarkan set permulaan dan percubaan tanaman secara fertigasi sebanyak 20 pokok (RA-SM20) pada harga yang lebih kompetitif iaitu RM160.00 sahaja untuk memboleh lebih ramai bakal usahawan menceburi bidang pertanian yang menjanjikan pulangan yang lumayan sekiranya diusahakan secara sistematik dan berkesungguhan.

Malahan semua orang boleh menanamnya juga untuk dijadikan sebagai HOBI pada masa lapang selain dapat memenuhi keperluan harian terhadap cili merah atau cili hijau.

Kelebihan Tanaman 20 pokok Cili secara Fertigasi ini adalah :-

  • Keluasan minimum tanah/permukaan yang diperlukan hanya 5' x 20' SAHAJA.
  • Ianya boleh diusahakan oleh semua orang samada suri-rumah mahupun yang bekerja untuk dijadikan sebagai hobi pada masa lapang. Ini adalah kerana siraman dilakukan secara AUTOMATIK melalui Sistem Timer berbanding dengan kaedah lama di mana kita terpaksa melakukan siraman secara MANUAL.
  • Pemberian Baja (Nutrien) kepada tanaman adalah melalui air yang disimpan di dalam tangki simpanan air dan disalurkan terus kepada akar pokok. Oleh itu penggunaan air adalah lebih teratur dan menjimatkan.
  • Sekurang-kurangnya kita tidak lagi perlu membeli cili hijau/merah di kedai runcit atau pasar yang pada masa sekarang harganya telah meningkat naik.
  • Ianya juga akan dapat menghijaukan suasana persekitaran dan halaman rumah kita dengan tanaman.


Set permulaan ini mengandungi peralatan-peralatan seperti berikut :-
BENIH DAN SEMAIAN
Biji benih Cili Kulai F1 568
1 unit Tray Semaian
Peat Moss (Medium Semaian)

MEDIUM TANAMAN
3 guni Coco Peat/Sekam Bakar (Medium Tanaman)
20 keping Polibag putih UV (16"x16")

PERALATAN PAIP DAN SIRAMAN
20 unit Dripper bengkok
20 unit Nipper/Start Joiner 4mm
40 kaki Micro Tube 4mm
1 unit Off Take Valve/Quick Action Valve 16mm
1 unit Penebuk Lubang Mudah 4 mm
1 unit Poly End Cap (EC) 16mm
2 unit Poly Equal Elbow (EE) 16mm
1 unit Poly Equal Tee (ET) 16mm
1 unit Poly Straight Coupler (ES) 16mm
40 kaki Poly Pipe (Paip Saliran) 16mm
22 kaki Hamparan Silver Shine 4' x 0.04mm
1 set Baja Fertigasi AB 10 Liter

PERALATAN PENYUKAT
1 unit Digital Timer (8 set masa)

BUKU DAN PANDUAN
Panduan Pemasangan Sistem Fertigasi
Kaedah Bancuhan Baja AB
Jadual Penyiraman Tanaman
Kaedah dan Panduan Semaian Benih

PERCUMA (Promosi Baru)
2 paket biji benih sayuran lain
Racun Serangga Organik Minyak Neem (Neem Oil)
Racun Serangga Organik Minyak Bawang Putih (Garlic Oil)

PERALATAN LAIN
Peralatan yang perlu disediakan sendiri dan boleh didapati di mana-mana Kedai Hardware/Akuarium yang berhampiran :-
1 unit Tangki Simpanan Air Baja 100L (Anggaran RM40.00/terpakai)
40 biji Batu bata pasir (RM12.00)
* 1 unit Pam Air/Pam Aquarium (Anggaran RM45.00)
- Kami ada menjual Pam Air Mini disini AT-103


Khidmat nasihat pemasangan dan penjagaan tanaman adalah PERCUMA. Harga yang kami tawarkan adalah terbuka kepada semua.

Semua pesanan dan tempahan boleh dibuat terus kepada kami.

Romatech Agro
Lot 4663, Kampung Baru Batu 14,
Jalan Puchong,
47100 Puchong,
Selangor Darul Ehsan. MALAYSIA.
Kamarol-Prof : 019-226 2125, 012-347 8552
Sall : 019-237 5358


Maklumat serta gambar-gambar Tanaman Fertigasi set RA-SM20 ... di sini
Maklumat Pembelian Secara Online boleh didapati ... disini
Pelbagai kaedah menghubungi kami ... di sini
Email terus kepada kami ... di sini


68 comments:

areen said...

kalau untuk tanaman di tanah boleh x?macam pokok rose ke..

Romatech Agro said...

2Areen. boleh, menggunakan kaedah siraman automatik. Cara lain, boleh gunakan Drip-Tape menggantikan paip 16mm.

Anonymous said...

kalau tanam atas simen boleh x?

Anonymous said...

salam,,cara cara pemasangan set ni ade tak,,sbb tgk ade piping semua tu...

Romatech Agro said...

Bagi setiap pembelian set RA-SM20 ini, ada disertakan (buku) dengan kaedah dan panduan pemasangan lengkap.

Anonymous said...

cawangan melaka ada jual set mini fertigasi tak?

Anonymous said...

Salam prof,

Saya nak tanam terung cina menggunakan fertigasi boleh ke?

Mohammad Hamid

Romatech Agro said...

Boleh. Selain daripada terung, tanaman lain yang boleh ditanam secara fertigasi adalah seperti timun, rock melon, cili, bendir dan sebagainya.

Namun begitu, apa yang perlu dititik beratkan di dalam tanaman secara fertigasi adalah samada ianya berbaloi atau tidak dengan kos tanaman fertigasi yang lebih tinggi berbanding dengan tanaman di atas tanah.

Oleh yang demikian, disarankan tanaman secara fertigasi yang dapat memberikan pulangan (harga pasaran, harga ladang) yang lebih tinggi adalah seperti cili besar, timun dan rock melon.

Izhwan Rosli said...

SALAM..Tuan,set ni ade dijual lagi x?saya berminat nak beli..

mahsen peran said...

saya berminat beli EM dan molasses, adakah perkhidmatan hantar ke Kuching dan berapa kos delivery? mohon penjelasan.

mahsen peran said...

saya dari kuching ingin tahu pembelian EM dan molasses, adakah perkhidmatan hantar berapa kos

Romatech Agro said...

To Mahsen Peran : Sila rujuk panduan untuk pembelian melalui pos atau hubungi kami melalui email/telefon.

http://romatechagro.blogspot.com/2010/03/panduan-pembelian-secara-online.html

Anonymous said...

salam selain dari cili apa tanaman yg boleh di tanam..sy berminat bikeh email lebih lanjut.di melaka ade tak benda ni?

idzwan.suludin@gmail.com

Anonymous said...

salam,

saya berminat dengan teknologi tanaman fertigasi dan ingin menceburi bidang ini ini dengan serius. sebagai permulaan, bagaimana caranya utk saya mendapatkan kit permulaan tanaman fertigasi dari pihak tuan/puan memandangkan saya berada di sarawak.

jcyanty@yahoo.com
miri, sarawak

Anonymous said...

terima kasih... barang sudah sampai...saya dr port dickson...brau nak berjinak2 dalam dunia fertigasi...harap dapat belajar lebih dalam ttg ilmu fertigasi...

anak muda said...

salam tuan rumah..nak tanye set ni ade lagi x? kl beli 2 set ade discount x?

Romatech Agro said...

Set RA-SM20 ini ada pada sepanjang masa. Pembelian melebihi 5 set, diskaun 5%

BAYU Agrotech said...

As salam, kalau saya nak beli secara post boleh ke? semua bayaran post saya tanggung, cadang nak beli 2 set RA-SM20.

Romatech Agro said...

Bayu Agrotech
Saya telah emailkan sebutharga

Razak / Pokjak / Ajak said...

Salam tuan. Berapa harga terkini set DIY fertigasi RA-SM20 ni? Saya bercadang nak beli satu

Anonymous said...

saya nak 2 set fertigasi..berapa kos + penghantaran..lokasi kuantan.
email ke rizuan_1410@yahoo.com

Romatech Agro said...

En. Razak, harga RM150.00 sahaja

Romatech Agro said...

En. Ridzuan,
Saya telah emailkan sebutharga.

faizal said...

Salam tuan, saya nak beli 1set RA-SM20. Berapa kos penghantaran ke Kuala Lipis?

Romatech Agro said...

En Faizal,
Saya telah emailkan sebutharga seperri yang diperlukan.

faizal said...

Tuan, saya belum terima lagi sebutharga tu.. Mohon tuan hantar sekali lg ke emel saya...

Romatech Agro said...

En Faizal,
Saya telah emailkan semula.
Jika masih tidak terima, sila emailkan request tuan ke romatech@streamyx.com

faizal said...

Tuan, saya dah terima sebutharga tu dan telah bank in ke acc tuan.. terima kasih.

Romatech Agro said...

En. Faizal
Noted. Penghantaran n makluman akan diuruskan seberapa segera.
Terima kaseh

faizal said...

Salam,
Barang telah selamat sampai tadi..
Terima kasih..

Romatech Agro said...

En Faizal,
Terima kaseh atas maklum balas tuan.
Selamat ber-fertigasi. Mudahan memperolehi hasil tanaman yang baik,

saad said...

salam bos.. boleh tak nak order satu set sekali dengan pam akuarium? saya tengok dekat kedai ikan banyak sangat jenis pam, taktau nak pilih.. mintak harga 1 set, satu pam, jugak kos pos ke sungai petani kedah. saadnordin@gmail.com. terima kasih.

Romatech Agro said...

Tuan Saad, saya telah reply quotation ke dalam email tuan. Mohon semak email.
Terima kaseh

aBDuL said...

tangki air tu klu di ganti dgn tong sampah hitam yg besar bleh ke?

Romatech Agro said...

To aBDuL,
Boleh gunakan apa2 sahaja tong yg dapat menampung (simpan) air/air baja.

Dicadang tong bersaiz at least 50L bagi tujuan mengurangkan kerja2 membancuh baja dilakukan berulang kali (elakkan kerja membancuh baja setiap hari kerana ia akan menyusahkan urusan kita.

Jumlah pokok = 20
Keperluan air baja = min. 1.5L/hari/pokok (dewasa)
Jumlah penggunaan air baja = 20 x 1.5 = 30L sehari.

Oleh yg demikian, jika nak bancuh 3 hari sekali,
3 x30L = 90L

Jadi, dicadangkan minima saiz tangki = 100L

Terima kaseh.

Arrif said...

Boleh tak kalau nak order utk 40 set mini fertigasi dan berapa kos sekali dgn pam dan pos?

emailkan kat saya.. superrif_86_scorpio@yahoo.com

Tq..

Romatech Agro said...

To Arrif :
Kami tidak ada menyediakan pakej set tanaman utk 40 pokok. Untuk 40 pokok set tersebut adalah secara custom made, tidak seperti set RA-SM20 yang mana setiap barangan ada label masing-masing.
Tuan boleh hubungi kami samada melalui telefon/sms/FB dan sebagainya utk maklumat lanjut.
Terima kaseh.

m lokman m nor said...

Salam Prof,

Sy berminat utk DIY set 20 pokok cili padi. Boleh bagi quotation skali dengan kos penghantaran. Sy tinggal di Kerteh, Terengganu

Romatech Agro said...

To m lokman m nor :-

Mohon berikan email atau whatsapp/FB tuan untuk memudahkan saya memberikan sebutharga yang diperlukan.

Anonymous said...

Ada lg ke promosi ni tuan? Tlg email sebut harga 10 set skali phantaran ke langkawi...
Mama_eyrfan_@yahoo.com

Romatech Agro said...

To Anonymous...
Saya tidak ada pakej set 10 pokok. Saya telah emailkan sebutharga RA-SM20 kepada tuan.
Mohon semak email tuan.
Terima kaseh.

Anonymous said...

as salam,
boleh ke pokok d tnam tanpa perlindungan kerana kawasan rumah tanam.pihak tuan tidak menjual dengan tangki air ke.jika da emailkan harga pada saya.
juan_krue@yahoo.com

Anonymous said...

as salam,
boleh ke pokok d tnam tanpa perlindungan kerana kawasan rumah tanam.pihak tuan tidak menjual dengan tangki air ke.jika da emailkan harga pada saya.
juan_krue@yahoo.com

Anonymous said...

as salam,
boleh ke pokok d tnam tanpa perlindungan kerana kawasan rumah tanam.pihak tuan tidak menjual dengan tangki air ke.jika da emailkan harga pada saya.
juan_krue@yahoo.com

Anonymous said...

as salam,
boleh ke pokok d tnam tanpa perlindungan kerana kawasan rumah tanam.pihak tuan tidak menjual dengan tangki air ke.jika da emailkan harga pada saya.
juan_krue@yahoo.com

Romatech Agro said...

To Anonymous,
Tanaman sama seperti hidupan lain. Semua hidupan perlukan :-
1. Nutrien/makanan
2. Kawalan Penyakit/Penjagaan Kesihatan

Cuna kita perhatikan diri kita sbg manusia, kita hanya mengambil makanan sahaja, dan tidak menjaga kesihatan spt pelalian BCG, Rubella, membersihkan diri, mandi dan sebagainya... lihat apa akan jadi. Dah tentu akan mudah kena sakit.

Kami tidak ada menjual tangki air. Boleh dapatkannya dari kedai Hardware berhampiran dengan tempat tuan/puan.

Terima kaseh

afif said...

Ada supply tak dripper compensetting?Saya perlukan 5000 pcs.

Kindly mail to afifadzhan@gmail.com

Romatech Agro said...

2 Afif

Semua jenis peralatan dripper yang dijual, ada di sini http://romatechagro.blogspot.com/2009/05/senarai-harga-peralatan-fertigasi.html

Ameet Omar said...

Silver shine ada jual tak

Romatech Agro said...

2 Ameet Omar. Silvershine ada dijual. Rujuk http://romatechagro.blogspot.com/2009/05/senarai-harga-tapak-dan-bumbung.html

haikal said...

Assalamualaikum tuan...
Masih ada lagi kah pakej rm150 set mini fertigasi 20 pokok ni...??
Saya berminat...hubungi saya di miketuchiya@ gmail.com

Romatech Agro said...

2Haikal.
Set ini ditawarkan sepanjang masa
. boleh datang terus ke premis kami.

Anonymous said...

Assalam tuan,

Mohon emailkan ke kunakniaga@gmail.com quotation untuk Pakej 150 Fertigasi Cili beserta kos penghantaran ke Sabah. Terima kasih.

farid apek said...

Assalamualaikum tuan...saya ingin bertanya waktu operasi premis tuan...terima kasih.

Romatech Agro said...

Assalam tuan,

Mohon emailkan ke kunakniaga@gmail.com quotation untuk Pakej 150 Fertigasi Cili beserta kos penghantaran ke Sabah. Terima kasih.

REPLY : Untuk mendapatkan sebutharga, mohon tuan/puan emailkan terus ke romatechagro@gmail.com dengan menyertakan maklumat penuh :-
1. Nama
2. Alamat
3. No. HP
4. Email address

Romatech Agro said...

farid apek... Assalamualaikum tuan...saya ingin bertanya waktu operasi premis tuan...terima kasih.

REPLY :
Waktu operasi kami
Isnin - Sabtu : 9:00am - 9:00pm
Ahad, Cuti umum : call dahulu

Ahmad Amin Fitri said...

Assalamualikum fertigasi nie boleh tak di siram pakai paip disambungkan dgn getah?

Romatech Agro said...

Ahmad Amin Fitri,

Ya.. Boleh. Ianya boleh dikategorikan sebagai separa fertigasi, kerana konsep asas fertigasi adalah,

Fertigation (fertigasi) = Fertilizer + Irrigation

Pemberian baja kepada akar pokok melalui sistem pengairan titis.

Udo@Agro said...

Assalamualikum set fertigasi nie masih ada lg ke?

Romatech Agro said...

Uda@Agro,

YA. Promosi sepanjang masa

Whatsapp 0192262125

are matt said...

polibeg 20x20 ada jual x

azam muhamad nor said...

as salam...
tuan,sy nk tanya ttg penanam cili secara fertigasi. sy ada tanah berkeluasan 12000 kaki persegi. brapa jumlah pokok cili yg boleh ditanam dan brapa set yg diperlukan utk tanah sy tu?kalo blh minta tuan emelkn kpd sy

azammuhamadnor@gmail.com

azam muhamad nor said...

as salam...
tuan,sy nk tanya ttg penanam cili secara fertigasi. sy ada tanah berkeluasan 12000 kaki persegi. brapa jumlah pokok cili yg boleh ditanam dan brapa set yg diperlukan utk tanah sy tu?kalo blh minta tuan emelkn kpd sy

azammuhamadnor@gmail.com

azam muhamad nor said...

as salam...
tuan,sy nk tanya ttg penanam cili secara fertigasi. sy ada tanah berkeluasan 12000 kaki persegi. brapa jumlah pokok cili yg boleh ditanam dan brapa set yg diperlukan utk tanah sy tu?kalo blh minta tuan emelkn kpd sy

azammuhamadnor@gmail.com

THE RED WORRIOR said...

Assalam tuan. Boleh emailkan sebut harga bagi setiap item utk set 10 pokok tu tak.

Safiah Saiman said...

Salam tuan..sy brminat dgn set fertigasi mini ni..berapa kos ke sabah?klu masukkan sekali pam mini berapa?boleh ke benih tu diganti dgn timun?

Abdlah Halim said...

Salam tuan..masih ada ke set mini ni..kalau saya guna set mini untuk rock melon ad barangan lain ke perlu dibeli..?

Abdlah Halim said...

Salam tuan..masih ada ke set mini ni..kalau saya guna set mini untuk rock melon ad barangan lain ke perlu dibeli..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Borang Pesanan dan Pendapat Anda (Sila isikan).
Pastikan anda mempunyai e-mail yang sah bagi memudahkan pihak kami memberikan respon semula.

Nama :
Negeri :
Telefon :
Email :
Web/Blog :
Usahawan : Pertanian
Fertigasi
Penternakan
Lain-lain
Pesanan/ Pendapat :
Sila Klik "Continue" pada laman seterusnya sebagai pengesahan anda.