Senarai Harga Peralatan Fertigasi

Peralatan Fertigasi


Promosi Terkini

Makluman & Promosi Terkini


Tarikh : 20/10/2013
Benih Cili Kulai F1 568

Benih Cili Kulai F1 568 telah kembali. Dapatkan varieti pilihan ramai ini pada harga yang sama seperti sebelum ini.


============//===========

BIOGUARD dengan formula dipertingkatkan !!!
BIOGUARD

Kini Kawalan Serangga Organik BioGuard telah dipertingkat dari segi keberkesanannya dengan tambahan ekstrak Neem (Daun Semambu) dan telah diuji keberkesanan oleh pihak penyelidik di UPM (Universiti Putra Malaysia).

Malahan bagi memudahkan semua peringkat pengguna, samada secara kecil-kecilan mahupun pada skala kebun, maka BioGuard kini mengunakan formulasi EC (Emulsion Concentrate) dan tidak lagi menggunakan EM bagi memudahkan pengguna menggunakan apa juga sumber air (bancuhan) samada air kolam, air lombong, air perigi, air paip (pili) dan sebagainya..

Maklumat lanjut boleh dirujuk disini


Terkini ...

AntiBakteria : Advance Getrid
Harga : RM68.00
TEFRA : RM65.00

Benih Cili Api : Cili Padi
10g : RM22.00


Jenama : MASATO
16L : RM200.00
20L : RM230.00

Model No. : HI98107
Harga : RM215.00
TEFRA : RM210.00

Model No. : HI98304
Harga : RM260.00
TEFRA : RM250.00

Benih Cili F1 Hybrid 461
Harga : RM78.00
TEFRA : RM


Benih Rock Melon GLAMOUR
Harga : RM29.00
TEFRA : RM


EC Meter HM Digital AP-2
Harga : RM120.00
TEFRA : RM


Pemikat Lalat Buah
30ml : RM9.00
TEFRA : RM8.50


Tiub Kapilari 1.2mm
200m/roll : RM65.00
TEFRA : RM62.00


Repairing Plug
Penutup Lubang Nipple/Start Joiner
10 pcs : RM1.00
TEFRA : RM0.90


Magic Cabo 118
Kalsium & Boron
1.0L : RM28.00
4.0L : RM72.00


Soy Booster - Hormon
Hormon Penggalak Tumbuhan
1.0L : RM42.00
500ml : RM25.00
100ml : RM7.00


B'Green Minyak Neem
4.0L : RM109.00
1.0L : RM29.00
500ml : RM19.90
100ml : RM5.90


Minyak Bawang Putih
Garlic Oil Concentrate
1.0L : RM110.00
500ml : RM60.00
250ml : RM35.00
100ml : RM17.00


Pelekat Serangga
Harga : RM25.00
TEFRA : RM23.00

Buffer Solution : 12880 uS/cm
Part No. : HI70030
Harga : RM6.00
TEFRA : RM5.50


Green Patrol EC
Harga : RM78.00
TEFRA : RM76.00


B'Green Seaweed
1.0 Liter : RM29.00


Humic-K Super 1.0kg
Harga : RM27.00
TEFRA : RM25.00


Pelekat Bunga & Buah
CY-787 250ml
Harga : RM18.00


Timun F1 Hybrid 747
100gram : ~3000 biji
Harga : RM188.00
TEFRA : RM183.00


Pressure Sprayer
5.0L : RM58.00


Jaring Timun
1 ikat : RM18.00
TEFRA : RM17.00

Senarai Ringkas ...


Kursus dan Latihan Pertanian

Kursus Penanaman Cili Merah Secara Fertigasi
IQIL Agro
Tarikh : 27 Feb 2011
Lokasi : Banting, Selangor
Bayaran : RM150/=
Maklumat lanjut, klik disini
*********************************
Kursus Fertigasi Tanaman Cili
Nia Agrotech
Tarikh : 19 Feb 2011
Lokasi : Sungai Buloh, Selangor
Bayaran : RM200/=
Maklumat lanjut, klik disini
Pengunjung digalakkan menggunakan browser Mozilla Firefox untuk paparan yang lebih baik dan menghindarkan daripada adsense yang tidak diperlukan.

PROMOSI
Peralatan Penyukat
1-5hb. Mei 2013
Sila klik disini

Team Fertigasi Romatech Agro

Team Fertigasi Romatech Agro (TEFRA) telah dilancarkan oleh Dr Ahmad Zamzam B Mohamed (Mantan Timbalan Ketua Pengarah MARDI) pada Sabtu 19/12/2009 di Pusat Jualan Puchong. Rebutlah peluang untuk menjadi ahli TEFRA. Banyak keistimewaan menanti anda. Hubungi kami atau e-mail atau muaturun borang Keahlian TEFRA disini

Kenali Supplement yang diperlukan oleh tanaman anda


Konsep asas Kawalan Serangga dan Perosak tanaman adalah berkenaan dengan pengawalan dan pencegahan pada peringkat awal lagi iaitu sebelum serangga dan perosak menyerang tanaman. Walaupun pada hakikatnya adalah sukar untuk memastikan tanaman bebas dari serangga dan perosak yang menyebabkan penyakit, namun terdapat pelbagai kaedah dan panduan yang boleh digunakan terhadap program kawalan serangga dan perosak untuk mengoptimumkan pengeluaran hasil tanaman.

Kebun Cili Fertigasi Untuk Dijual


Keluasan : 1 ekar
Jenis tanah: Pertanian
Kapasiti: 2,400 pokok (max 5,000 pokok)
Lokasi: Kampung Kubu Gajah, Sungai Buloh, Selangor.
Tarikh Pengambilalihan: 1 Disember 2009
Kos Asal Pembinaan: RM70K
Kos Pengambil-alihan: RM28K
Sebab Untuk Dijual : Pemilik berpindah ke Pantai Timur

Kos pengambil-alihan sebanyak tersebut melibatkan deposit penyewaan tanah, urusan agreement dan penjualan peralatan fertigasi serta kemudahan kebun seperti berikut:-

Peralatan Fertigasi:
  • 2,500 x point sistem air secara looping/frame (c/w 32mm and 16mm poly pipe dan silver shine)
  • 1 x unit Orimas Water Pump 1.0 HP
  • 1 x unit Auto Digital Timer
  • 1 x unit Disc Filter 32mm
  • 2,500 x unit Dripper (c/w Micro Tube & Nipper)
  • 2,500 x unit Polybag (Putih)
  • 3 x unit Ball Valve 32mm
  • 38 x unit Poly Tee (ET) 16mm
  • 2 x unit Poly Equal Elbow (EE) 16mm
  • 1 x unit Poly End Cap (EC) 32mm
  • 1 x unit Poly Equal Tee (ET) 32mm
  • 4 x unit Poly Female Treaded Adaptor 32mm (FTA)
  • 8 x unit Poly Male Treaded Adaptor 32mm (MTA)
  • 40 x unit Clamp Saddle 32mm (c/w OT Valve Male)
  • 8 x roll Silver Shine
  • 80 x unit Turnbuckle
  • 24 x unit Tray Semaian
Peralatan Tangki:
  • 2 x unit Kossan Water Tank - 600 gallon setiap satu
  • 1 x unit Kossan Water Tank - 400 gallon setiap satu
  • 2 x unit Fertilizer Tank - 200 liter setiap satu
Kemudahan Kebun:
  • 1 x unit of 20’x10’ Stor (c/w asbestos roof, dinding separa konkrit separa plywood, pintu kayu dengan tombol/ 6 x point plug/ 2 x unit lampu fluorescent/1 x unit spotlight point, meter elektrik TNB dan meter air Syabas)
  • Pagar Hijau Chain-Link (5’ tinggi) untuk 1 ekar tanah (c/w 10’x10’ gate besi)
  • 5,000 x unit batu bata pasir
  • 1 x unit Khemah (10’x10’)
  • 1 x unit Picnic Table kayu
  • 1 x unit Pesticide Pressure Pump - manual
  • Stok medium + sabut & stok buloh pancang
Kesemua peralatan ini masih dalam keadaan baik dan hanya digunakan untuk 5 bulan sahaja. Pengusaha yang berminat hanya perlu membayar kos pengambil alihan dan meneruskan pembayaran sewa kepada tuan tanah berdasarkan kepada agreement sewaan tanah tersebut. Peralatan-peralatan lain telah siap sedia dan ini dapat menjimatkan masa pengusaha.

Kepada pengusaha-pengusaha yang berminat sila hubungi Sdr Misuari 012-5793506 atau email untuk maklumat lanjut. Kos pengambil-alihan masih boleh dibincangkan.

Kebun Ijok, Selangor







2 comments:

Anonymous said...

ni nak pindah ke atau da x sanggup lg nk bela pokk2 lada tuuu ..

kalu wat pojek modal smmpai 70k tuu aduh besarnya risiko yg ko ambik... x kaji dulu masak2 ke camna nk jaga , harga bahan2 , dan pasaran ???? kalu aku ada 70k tu lg baik aku beli rumah wat sewa ka .. beli tanah ka lg baik .. wat kedai mkn kaa ... kesian la kat kwn2 aku yang da abis 30k- 50 k wat fetigasi niiii ... aku lak buat kecil2 aje dulu blajar mcm na nk tanam and pasarkan dulu kalu rugi pon x besar lgpon pojek aku ni utk 2thn akan dtg bukan nak duit segera .... tiada kejayaan dtg begolek mcm skim cepat kaya brooo.

Romatech Agro said...

Bukan tak sanggup bela tu tuan....tapi pengusaha ditukarkan kerja ke pantai timur.

ladang tersebut telahpun diambil alih oleh pengusaha yang lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Borang Pesanan dan Pendapat Anda (Sila isikan).
Pastikan anda mempunyai e-mail yang sah bagi memudahkan pihak kami memberikan respon semula.

Nama :
Negeri :
Telefon :
Email :
Web/Blog :
Usahawan : Pertanian
Fertigasi
Penternakan
Lain-lain
Pesanan/ Pendapat :
Sila Klik "Continue" pada laman seterusnya sebagai pengesahan anda.